was successfully added to your cart.

Kinderbijslag

By 6 januari 2015Baby, Kosten van je baby
svb

Als je een baby krijgt, verandert er heel wat. Ook in je financiële situatie. Denk alleen al aan de dagelijkse kosten voor luiers, kleertjes en voeding. In Nederland is het zo geregeld dat je hiervoor van de overheid een bijdrage ontvangt: de kinderbijslag. De Sociale Verzekeringsbank (SVB) regelt de kinderbijslag, ook voor jou. En dat gaat eigenlijk vanzelf.

De SVB krijgt automatisch bericht

Iedereen die in Nederland woont of werkt en een kind verzorgt, heeft recht op kinderbijslag. Voor het aanvragen daarvan hoef je zelf niet veel te doen. Want zodra een pasgeboren kind op het gemeentehuis is aangegeven, krijgt de SVB hiervan automatisch bericht. Wij sturen dan de informatie toe waarmee jij online kinderbijslag kunt aanvragen.

Je ontvangt elk kwartaal een vast bedrag

Je ontvangt van de SVB vier keer per jaar kinderbijslag, aan het eind van elk kwartaal (in januari, april, juli en oktober). Bij je eerste kind gaat het om zo’n € 190,- netto per kwartaal. Hierover betaal je dus geen belasting. Als je een tweede kind krijgt, hoef je helemaal geen formulier meer in te vullen. Je ontvangt van ons dan een brief met het nieuwe bedrag. Het geld krijg je gewoon op je rekening bijgeschreven. Net zoals je gewend was.

We houden elkaar op de hoogte

Als er iets verandert in de kinderbijslag, hoor je dat snel. De SVB informeert je hierover per brief. Verandert er iets in jouw situatie, geef dit dan ook tijdig aan ons door. Zo zorgen we ervoor dat de kinderbijslag goed geregeld blijft.

Over de SVB

De SVB voert diverse sociale regelingen uit in opdracht van de overheid. Naast de kinderbijslag zijn we verantwoordelijk voor bijvoorbeeld het AOW-pensioen en de nabestaandenuitkering Anw. Een op de vier Nederlanders is klant van de SVB.