was successfully added to your cart.

Iedere vrouw in Nederland heeft recht op het krijgen van kraamzorg. Dit is opgenomen in het basispakket van de zorgverzekering. Iedere vrouw die gebruik wil maken van kraamzorg kan zelf de kraamzorgorganisatie kiezen die bij haar past.

\r\n\r\nKiezen van de juiste kraamzorg
\r\nVraag je verloskundige of huisarts naar schriftelijke informatie, zoals folders, over de mogelijkheden van kraamzorg in jouw regio. Daarbij kunnen zij je advies geven bij het kiezen van een kraamzorgbureau. Ze zijn over het algemeen goed op de hoogte van de lokale mogelijkheden en kwaliteit van de zorg. Ook via jouw zorgverzekeraar, het internet en mensen in je omgeving kun je veel informatie inwinnen.

\r\n\r\nWaar let je op?
\r\n
Op het moment dat je op zoek gaat naar een geschikte kraamzorgorganisatie zijn er een aantal punten waar je op kunt letten:\r\n

    \r\n
  • Of de organisatie goede service biedt;
  • \r\n
  • de kraamverzorgsters deskundig en gediplomeerd zijn;
  • \r\n
  • het kraamcentrum zeven dagen per week, 24 uur per dag bereikbaar is;
  • \r\n
  • de zorg die je ontvangt volgens het Landelijk Indicatieprotocol Kraamzorg is. Dit is een landelijke richtlijn.
  • \r\n
\r\nKiesbeter.nl
\r\nVind je het lastig om te bepalen welke kraamzorg bij jou past? Neem dan eens een kijkje op kiesbeter.nl. Hier vind je waardevolle informatie die je kan helpen om een weloverwogen keuze te maken en te beslissen welke organisatie het beste bij jullie past.\r\nHet werkt heel eenvoudig: je typt je postcode in en er verschijnt een lijst met kraamzorgorganisaties in jouw buurt. Per organisatie kun je zien wat deze jou te bieden heeft én hoe andere ouders de geleverde zorg hebben beoordeeld. Met sterren is aangegeven wat zij vonden van de zorg, de organisatie, de informatie die ze van het kraambureau hebben gekregen, de hygiëne in de kraamweek en de manier waarop de kraamverzorgende met het gezin omging.

Cicogna Kraamzorg
Cicogna Kraamzorg is een relatief klein en persoonlijk bureau voor kraamzorg in de regio Zuid- en Midden-Limburg (en de grensgebieden van België en Duitsland). Ons team bestaat uit ongeveer 30 ervaren, gediplomeerde kraamverzorgenden die jou met raad en daad bijstaan in je kraamtijd. In principe zul je in de hele kraamtijd dezelfde kraamverzorgende hebben. Dat is vertrouwd en des te prettiger!

kraamzorg cicogna
Naast alle verplichte scholingen ( zoals borstvoeding, EHBO en assistentie bij acute situaties tijdens de bevalling), volgen onze kraamverzorgenden ook extra scholingen, zodat we kraamzorg met een Plus kunnen bieden, zoals Babymassage tijdens de kraamtijd en Dunstan Babytaal.
(043) 450 49 90
www.kraamzorglimburg.nl

Kraamzorg Limburg