was successfully added to your cart.

Ga je na je bevalling weer aan het werk? Dan wil je zeker zijn dat jouw kindje in goede handen is. Vaak zal je kind een aantal jaar gebruikmaken van de opvang en bij die keuze ga je niet graag over één nacht ijs.

\r\n\r\nVormen kinderopvang
\r\nEr zijn verschillende vormen van kinderopvang: kinderdagverblijven, oftewel crèches, gastouderopvang en naschoolse en buitenschoolse opvangcentra (BSO). De keuze voor opvang die je maakt is heel persoonlijk; iedere ouder heeft eigen voorkeuren en elk kind is anders. Elke vorm van kinderopvang legt ook weer eigen accenten.
\r\n\r\nDe vraag wat het beste is voor jouw kindje kun je het beste zelf beantwoorden. Bespreek met je partner wat jullie van belang vinden in de opvoeding van je kind en wat je verwacht van de kinderopvang als partner in de opvoeding.

\r\n\r\nOriënteren in de omgeving
\r\nOriënteer je op de kenmerken van goede kinderopvang en zoek uit wat de mogelijkheden zijn in jouw woonomgeving. Op internet vind je veel vergelijkingssites per postcodegebied  en informatie over de mogelijkheden bij jou in de buurt. Is er informatie over de openingstijden en het pedagogisch beleid? Over de tevredenheid van ouders? Staat het inspectierapport op de website van de organisatie?

\r\n\r\nBezoek de locatie
\r\nGa op een paar plaatsen kijken voordat je een besluit neemt en luister goed naar je gevoel. Hoe is de sfeer, hoe gaan de leidsters met de kinderen om, ogen de kinderen tevreden? Vraag ook hier om referenties. Je kunt bijvoorbeeld ouders die je tegenkomt, vragen naar hun ervaringen.

MIK Kinderopvang
Verspreid over Zuid-Limburg vind je vestigingen van MIK, de afkorting van Meerwaarde In ´n Kinderleven. MIK verrijkt de ontwikkeling van een kind, waarbij plezier vooropstaat. Alle locaties zijn weer net iets anders en er is voor elk wat wils. Daarnaast kun je ook voor gastouderopvang kiezen, waarbij je kind wordt opgevangen in een vertrouwde, huiselijke omgeving.

www.mik-kinderopvang.nl

Ubbeltje
Jarenlange ervaring, deskundig personeel en kleinschaligheid maken van Ubbeltje een betrouwbaar opvangadres. Ubbeltje volgt de ontwikkeling van de kinderen nauwlettend en verzorgt een goede overdracht als het kind doorstroomt naar de basisschool. In samenwerking met de gemeente, Jeugd GezondheidsZorg en het Centrum voor Jeugd en Gezin  wordt er bovendien gewerkt aan een vangnet zodat ouder en kind, mocht er sprake zijn van een zorgvraag, meteen hulp geboden kan worden.
Op de Windhaspel 4A
6191LC Beek
(046) 437 34 07
www.ubbeltje.nl

De Beestenboel
Niets is zo heerlijk voor een kind als buitenspelen. Op of gelegen bij een echte boerderij kan je kind genieten van dieren en de natuur op de tijden dat jij aan het werk bent. Spelen in de wei als de zon schijnt, maar ook lekker stampen in de plassen als het regent. De kinderen spelen, leren en doen veel ontdekkingen bij de twee opvanglocaties van De Beestenboel.
Locatie Heisterhof
Straat 11
6042 KV Roermond
(0475) 47 62 39

Locatie Kloosterweg
Kloosterweg 100
6044 XX Roermond
(0475) 32 20 59

www.debeestenboel.nl

Kinderdagverblijf Pukkie
Pukkie biedt een thuis buitenshuis met een gezellige huiselijke sfeer. De kinderen kunnen hun algemene en sociale vaardigheden hier ontwikkelen en worden uiteraard goed verzorgd. Eten, drinken en luiers worden door het kinderdagverblijf verstrekt. Vanwege de kleinschaligheid is het personeel van Pukkie in staat zich flexibel op te stellen en in hoge mate aan je wensen te voldoen.

Diepstraat 4
6101 AT Echt
(0475) 47 03 63
www.kdv-pukkie.nl

Kindercentrum Overhoven
Geborgenheid en aandacht zijn onmisbaar voor het zorgeloos opgroeien van een kind. Door middel van creatieve ontwikkelingsgerichte activiteiten zoals yoga en muziekles heeft Kindercentrum Overhoven zowel binnen als buitenshuis uitstekende speel- en leermogelijkheden. De opvang is te kenmerken als een professionele kleinschalige kinderopvang. Er wordt gewerkt met drie enthousiaste vaste gezichten die allemaal hun hart bij het welzijn van de kinderen hebben en een goede samenwerking met de ouders voorop hebben staan.

Overhoven 123
6136 EC Sittard
(046) 452 29 19
www.kindercentrumoverhoven.nl

Klein Duimpje
Kinderen zijn het kostbaarste bezit van een ouder, dus is een betrouwbare en veilige kinderopvang erg belangrijk. Kinderdagverblijf Klein Duimpje wil samen met ouders en verzorgers handelen in het belang van het kind. De nadruk ligt op een open, veilige, warme en ontspannen sfeer en een hoge kwaliteit van kinderopvang. De opvang heeft plek voor maximaal 32 kinderen in de leeftijd van 0 tot 4 jaar.

Edmond Jasparstraat 32
6217 HP  Maastricht
(043) 343 29 95
www.kleinduimpje.net

Peuterspeelzalen Venray
Samen spelen, delen, knutselen en liedjes zingen, er is zoveel te doen en te leren op een peuterspeelzaal! Op diverse plekken in de gemeente Venray biedt Stichting Peuterspeelzalen Venray peuterspeelzaalwerk. Professionele pedagogisch medewerkers zorgen voor duidelijkheid, regelmaat en structuur die je kind helpen een verantwoordelijk mens te worden in de maatschappij. Maar plezier staat natuurlijk voorop.

Eindstraat 24 (bezoekadres)
5800 AE Venray
(0478) 58 64 98
www.peuterspeelzalenvenray.nl

Kinderdagverblijf Joepie
In ontmoetingen met anderen en de omgeving doet een kind ontdekkingen, wat steeds opnieuw leidt tot ontwikkeling. Kinderdagverblijf Joepie biedt de huiselijkheid en geborgenheid om deze ontdekkingsreis van je kind mogelijk te maken. Het vaste team aan leidsters helpen je graag bij de opvoeding en het begeleiding van je kind op weg naar zelfstandigheid.

Valkenburgerweg 81c
6321 GB Wijlre
(043) 852 09 39
www.kinderdagverblijfjoepie.nl

Kids Castle
Voor de opvang van stoere ridders en prachtige prinsessen van 4 tot 13 jaar is er Kids Castle. Hier vindt je kind regelmaat, structuur en een veilige omgeving. De opvang combineert ouderwetse degelijkheid met de flexibiliteit die de huidige maatschappij van ons vraagt. Kids Castle biedt professionele opvang tegen een aantrekkelijke prijs. Ze letten dus niet alleen letterlijk, maar ook figuurlijk op de kleintjes!

Henri Tijssenstraat 62
6042 BZ Roermond
(06) 31 99 48 76
www.kidscastle.nl

Kinderopvang Kerkrade
Verspreid over Kerkrade vind je kinderdagverblijven, peuterspeelzalen en buitenschoolse opvang van Kinder Opvang Kerkrade. Ruim 100 gepassioneerde en gediplomeerde medewerkers zorgen ervoor dat de opvang van kinderen en het ‘ontzorgen’ van ouders zo soepel mogelijk verloopt. Voor kinderen vanaf 8 jaar is er een speciale ‘Chill Club’ in het leven geroepen, met leuke en leerzame activiteiten. Denk bijvoorbeeld aan een discoshow, workshop skateboarden of muffins bakken. Kijk op de website voor een locatie bij jou in de buurt.

www.kinderopvangkerkrade.nl

Spelenderwijs
Op maar liefst 51 locaties verzorgt Spelenderwijs kinderopvang voor 0 tot en met 12 jarigen in allerlei vormen: peuterspeelzalen en -opvang, kinderdagverblijven en buitenschoolse opvang. Er is altijd een opvangvorm die past bij de wensen van jou en je kind. Zoals de naam al doet vermoeden staat plezier voorop. Kinderen worden uitgedaagd om ‘spelend wijs en wijzer’ te worden.

www.spelenderwijs.nl

Heemhuys Welten
Aan de basis van alle Heemhuysen in Nederland ligt een uniek concept. Ondernemers die een eigen kinderopvang willen starten volgen een intensief scholingstraject en worden als franchisenemers ook daarna ondersteund met scholing. Heemhuys Welten is de enige locatie in Limburg, gelegen in een woonwijk in het heuvellandschap. Er is veel ruimte om lekker in de buitenlucht te spelen. Tijdens de dagelijkse wandeling laat Jeannette je kind de wonderen van de natuur zien.

De Wingerd 10
6419 EN Heerlen
(045) 571 58 13
www.heemhuys.nl