Bent u op zoek naar goede kinderopvang in Heerlen? Kom dan gerust binnen bij ons kinderdagverblijf en Buitenschoolse opvang of neem alvast een kijkje tussen de foto’s op onze website of Facebook. ‘Smile’ is gevestigd in het pand van basisschool ‘De Wegwijzer’ in Zeswegen te Heerlen. Daarnaast is deze locatie perfect gesitueerd bij woon- en autoboulevard Heerlen en uitvalswegen zoals de snelwegen richting Eindhoven en Maastricht.

Kinderopvang ‘Smile’ biedt kinderopvang voor kinderen van 0-4 jaar en buitenschoolse opvang voor kinderen van 4-13 jaar. Bij ons staat uw kind centraal en zorgen we altijd voor opvang op maat.

Voor ons is goed contact tussen de pedagogisch medewerker en de ouder/verzorger heel belangrijk. Want: als u zich goed voelt, zal uw kind dat ook zeker doen. Zo kunt u met een gerust hart, gezin en werk of studie combineren!

We zijn geopend van maandag t/m vrijdag van 6.30 uur tot 19.00 uur.

Kinderopvang Smile is van binnen ruim opgezet. Er zijn meerdere speelruimtes waar kinderen met een grote variatie aan speelgoed kunnen spelen. De gang wordt gebruikt als extra activiteitenruimte, om te dansen op muziek en om met de blokken te spelen.

De groepsruimtes zijn qua vormgeving en speelgoed aangepast aan de specifieke behoeften en de ontwikkelingsfase van het kind.

Ollie Orka
Ollie Orka is onze baby/dreumes groep voor kinderen van 0-3 jaar. Hier wordt veel aandacht besteed aan de verzorging en ontwikeling van onze aller kleinste. Vanaf de leeftijd van 2 jaar bekijken we of ze klaar zijn voor onze peutergroep. We hebben de afspraak dat als er een baby onder één jaar in deze stamgroep is, we ALTIJD met 2 pedagogisch medewerkers op de groep staan. Dit om alle kinderen evenveel aandacht te kunnen geven. Hier bestaat de stamgroep uit maximaal 14 kinderen.

Dollie Dolfijn
Dollie Dolfijn is onze peutergroep voor kinderen van 2-4 jaar. In de groep hebben we de afspraak dat we vanaf 8 kinderen met 2 pedagogisch medewerkers op de groep staan. In deze groep wordt er meer naar school toe gewerkt, door bijvoorbeeld spelletjes of activiteiten te doen die voorbereiden op school. Als er plek is in groep Rollie zal het kind hier naartoe doorstromen als hij/zij 3 jaar wordt, zindelijk is en niet meer slaapt. Hier bestaat de stamgroep uit maximaal 16 kinderen.

Rollie Rog
Rollie Rog is onze groep van 3 jarigen. In deze groep gaan we gericht werken op een goede en makkelijkere instroom naar school. We werken met de methode Uk & Puk, die we als leidraad gebruiken. Deze methode sluit naadloos aan op de methode Schatkist die Basisschool de Wegwijzer gebruikt. Hier bestaat de stamgroep uit maximaal 8 kinderen.

Voor elke stamgroep is er een aparte ruimte, deze is ingericht en aangepast aan de leeftijd van de kinderen in deze stamgroep.

BSO
Wij vinden het belangrijk dat de kinderen zich thuis voelen en dat ze, net als thuis, activiteiten kunnen doen die aansluiten bij hun interesses en mogelijkheden. Dan zijn de kinderen in hun evenwicht en vanuit hier kunnen zij zich verder ontwikkelen.

BSO zien we als vrije tijd. Kinderen hoeven dus niet overal aan mee te doen. Er worden regelmatig activiteiten aangeboden. De pedagogische medewerkers proberen vooral aan te sluiten bij de ideeën en behoeftes van de kinderen.