Dé plek voor kinderopvang in Haarlem en Spaarndam

Binnenkort gaat je baby voor het eerst naar het kinderdagverblijf. Een grote stap, voor jou en voor de baby: een paar uur tot een hele dag zonder elkaar. Een enorme blijk van vertrouwen in ons, daar zijn we ons zeer van bewust. Met de liefdevolle aandacht van onze pedagogisch medewerkers voelt je kindje zich gezien, gehoord en begrepen. Zo groeit elk kind op zijn eigen manier en in zijn eigen tempo naar de beste versie van zichzelf.

Eigen groep
Bij Hero kindercentra heeft elk kind een eigen basisgroep met vaste pedagogisch medewerkers. Hero kindercentra werkt voornamelijk met zogenaamde horizontale groepen, waar alle kinderen ongeveer dezelfde leeftijd hebben. Voor jonge kinderen is een veilige omgeving namelijk essentieel. Wanneer kinderen zich geborgen en vertrouwd voelen, ontdekken zij vanuit een veilige basis de wereld om zich heen. De kinderen hechten zich aan hun eigen pedagogisch medewerkers en bouwen een warme en liefdevolle band met hen op. Vooral voor baby’s is intensief één-op-één contact belangrijk. Wij knuffelen, spelen en praten daarom veel met ze. Uiteraard maken wij ook veel plezier met de kinderen, want plezier maakt alles net een beetje mooier!

Aandacht
Hero kindercentra benadert de kinderen altijd positief. Wij zijn betrokken bij hun belevingswereld en weten door goed te kijken en te luisteren wat de kinderen nodig hebben. Zo voelen ze zich gezien, gehoord en begrepen en ontwikkelen zij zich sociaal-emotioneel beter. Wij zijn ook letterlijk dichtbij de kinderen. We passen ons tempo aan. We communiceren, begeleiden en verzorgen de kinderen met geduld en onverdeelde aandacht.

Slapen
Slapen is belangrijk voor jonge kinderen om hun ervaringen en indrukken te verwerken. Alle kinderdagverblijven van Hero kindercentra hebben aparte slaapkamers. Sommige locaties hebben ook buitenbedjes, naar Scandinavisch voorbeeld. Dit zijn weerbestendige slaaphuisjes waar kinderen vaak rustiger, dieper en langer slapen doordat de luchtkwaliteit buiten beter is.

Eten & drinken
We vinden verantwoord én lekker eten belangrijk. Het gevarieerde aanbod van eten en drinken op al onze locaties stellen we op basis van de richtlijnen van het Voedingscentrum. Ons aanbod bestaat uit producten met voldoende bouwstoffen en vitamines en, als het niet vers kan, zonder geraffineerde suikers en zo min mogelijk chemische toevoegingen, zoals kleur-, geur- en smaakstoffen. De kinderen die al zelfstandig kunnen eten en drinken zijn vrij in wat zij kiezen. Wij stimuleren variatie om de smaakontwikkeling te bevorderen. Het meegeven van gekoelde borstvoeding of speciale dieetvoeding is uiteraard ook mogelijk.

Activiteiten
Elke dag doen we leuke activiteiten die passen bij de leeftijd en ontwikkelingsfase van elk kind. Hierbij staan één of meerdere ontwikkelingsgebieden centraal: taal, denken, sociaal, creativiteit en motoriek. Daarnaast bieden we ook peutergym en peutermuziek aan. We werken met aansprekende thema’s die steeds vijf weken centraal staan.

Inrichting
De inrichting van onze kinderdagverblijven levert een grote bijdrage aan de pedagogische situatie, er wordt zelfs wel gezegd dat de inrichting de derde pedagoog is (de eerste is het kind zelf en de andere kinderen, de tweede de volwassenen om het kind heen). In een lege ruimte gaan kinderen rennen, terwijl ze in een goed ingerichte ruimte juist gaan spelen. En spelen is een ander woord voor ontwikkelen, en kansen bieden voor ontwikkeling staat met dikke letters in het pedagogisch beleid van Hero kindercentra. Lees hier meer over hoe wij bij Hero kindercentra pedagogisch inrichten.

Voor het eerst naar het kinderdagverblijf
Om de overgang van thuis naar het kinderdagverblijf zo fijn mogelijk te maken, geven we graag een aantal tips mee. Download hier onze brochure ‘Voor het eerst naar het kinderdagverblijf’ en lees wat je nu al kunt doen om de start op het kinderdagverblijf zo soepel mogelijk te laten verlopen.

Locaties
Je vindt onze locaties in Haarlem en Spaarndam. Kijk voor meer informatie over onze opvang en voor een locatie bij jou in de buurt op www.herokindercentra.nl.