Ben jij in verwachting? Dan staat er een heleboel op je te wachten. Eén van de leukste dingen is misschien wel het uitzoeken van een mooi geboortekaartje. Maar voor wat voor kaartje ga je, wat zet je erop en naar wie ga je ze versturen? Dat vertellen we vandaag!

De eerste stap bij het maken van een geboortekaartje is bepalen voor wie je een kaartje zoekt. Zoek je een geboortekaartje voor een jongen of meisje? Mocht je het geslacht nog niet weten, dan kan je bij Hippe Geboortekaartjes een account aanmaken en meerdere kaartjes opslaan.Dat een geboortekaartje tegenwoordig niet saai hoeft te zijn, zien we aan de enorme diversiteit aan kaartjes. Denk aan een geboortekaartje met glimmend foliedruk, een kaartje gedrukt op écht hout of een kaartje in een originele vorm. Met meer dan 30 designers is het aanbod heel uiteenlopend en kan iedereen hét perfecte geboortekaartje vinden. 

De meeste mensen kiezen voor de volgende gegevens op het geboortekaartje: natuurlijk de naam van het kindje, de geboortedatum en de naam van de ouders. Daarnaast kan je kiezen voor een lief gedichtje of tekstje. Jullie adres, telefoonnummer, het gewicht, de lengte en het tijdstip van de geboorte kun je ook vermelden.

Wanneer je een mooi kaartje hebt bewerkt en helemaal eigen hebt gemaakt, kan je een proefdruk bestellen. Naast een voorbeeld van de kaart, ontvang je ook een leuk verrassingspakket!

Als de proefdruk is gemaakt, wordt het tijd om te bedenken wie je straks allemaal een kaartje wilt sturen. Zo kan je de adressen vast verzamelen en de enveloppen al vooraf schrijven. De enveloppen kun je namelijk al eerder in huis halen, zo hoef je na de geboorte alleen de laatste gegevens aan te passen en de kaartjes te bestellen. Tip: bestel 5 kaartjes extra, want je vergeet snel iemand en je wilt natuurlijk zelf ook een geboortekaartje houden.