Wanneer de zwangerschap er bijna op zit, wordt het toch wel tijd om de babykamer in orde te maken. Je wilt natuurlijk niet dat je met je pasgeboren baby nog in de verflucht zit of dat er nog geklust moet worden na de bevalling. Het is dus snel tijd om aan de slag te gaan en binnen aanzienbare tijd resultaat te behalen. Heb je wel een kamer gereserveerd maar moet je deze zo snel mogelijk transformeren in een babykamer? Geen probleem, met de volgende stappen doe je dat in een mum van tijd!

Geef de muren een kleurtje
Natuurlijk staat een witte kleur prachtig en schoon in een babykamer, maar het mag best wat gezelliger. Kies bijvoorbeeld voor een lieve pastelkleur of een fijne rustgevende aardetint van wijzonol verf. Uiteindelijk draait alles in deze kamer om rust, aangezien zowel jij en de baby dit goed kunnen gebruiken in de eerste paar maanden. Ga voor wijzonol muurverf mat om te zorgen dat de kleur snel dekkend is en tegen een stootje kan. Hierop zijn vlekjes makkelijk te verwijderen en dat is wel zo makkelijk met een pasgeboren baby!

De meubeltjes
Natuurlijk wil je de allerleukste wieg en de meest schattige commode, maar uiteindelijk draait het er vooral om dat het praktisch is. Je hoeft echt geen fortuin te investeren in meubels voor de babykamer. Een simpel houten wiegje kun je bijvoorbeeld ook zelf nog een leuk en lief kleurtje geven of het lekker natuurlijk houden met de oorspronkelijke houtkleur. Laat je niet gek maken door alle spullen die er op de markt te vinden zijn. Met de basis kom je namelijk heel ver. Daarnaast kunnen er altijd nog spullen bijgekocht worden nadat je bent bevallen, wanneer je er achter komt dat deze het toch wat makkelijker maken.

Veiligheid voorop
Terwijl je helemaal bezig bent met het ontwerp van de kamer, mag je één ding absoluut niet vergeten. De veiligheid van de babykamer hoort voorop te staan. Werk losliggende kabels dus weg, zorg dat er geen stopcontacten in de buurt van de wieg of de commode zijn en zet de meubels niet naast een raam of een verwarming. Een thermometer in de kamer is een uitstekend idee en zorg voor een klein nachtlampje en een babymonitor of babyfoon. Zo kun je ervoor zorgen dat je pasgeboren baby in een veilige ruimte kan aansterken.