Voor sommigen een feestje en voor anderen een lastige taak: het inrichten van de babykamer is essentieel voor de komst van de kleine. Je kunt bijvoorbeeld voor een simpele, maar klassieke stijl gaan of je geeft een moderne draai aan de kinderkamer. Je kunt de babykamer tegenwoordig op heel veel manieren inrichten door verschillende stijlen, materialen en kleuren te gebruiken. Naast het kiezen van de meubels wil je ook graag voor een leuke aankleding zorgen. Petite Amélie helpt je graag een handje bij het kiezen van een babykamer die perfect bij je past.

De basis
Het inrichten van een babykamer begint met een mooie basis. Hier hoort uiteraard een bedje, commode en wellicht een kledingkast bij. Voordat je begint aan de meubels kun je een kleur kiezen voor de muur: wit, aarde kleuren, lief behang of een mooie effen kleur. Vervolgens moeten er wat meubels in de kamer. Het kiezen van de meubels kan een hele opgave op zich zijn. Je kunt namelijk kiezen voor een ledikant (0-2 jaar) of een meegroeibed (0-6 jaar), voor een commode zonder bladvergroter (alleen horizontaal opmaken) of met bladvergroter (horizontaal en verticaal opmaken) en een babykamer met of zonder kledingkast. Ontdek complete babykamers van Petite Amélie en kies het kamertje dat het beste bij je past.

Decoratie
Naast de essentiële meubels zijn er nog enkele andere babykamer accessoires die van pas kunnen komen. Denk aan een schommelstoel, een box, een kledingrek, etc. Wanneer je een basis hebt is het tijd voor mooie aankleding. Denk voor muurdecoratie bijvoorbeeld aan muurstickers, foto’s, wandplankjes, pluche dierenhoofden, wandlampjes, etc. Op de vloer kun je een leuk kinderkleed leggen en op het bedje een fijn kleed. Kies bijvoorbeeld voor de wasbare kindervloerkleden en babydekens van Petite Amélie. Deze decoratieve elementen kun je op elkaar afstemmen door te kiezen voor bijvoorbeeld een thema of door een kleur centraal te stellen. Zo kun je een jungle thema creëren door jungle muurstickers, een groen dekentje en dieren knuffels. Verder kun je voor een ruimte thema gaan door sterren/maan wandlampjes en een sterren dekbedovertrekje.

Zoek je meer inspiratie? petiteamelie.nl!