De eerste jaren op de opvang

Terwijl jij werkt, ontwikkelt je kind zich spelenderwijs bij een KinderRijk vestiging in het Oosterpark, Zuidas, Sciencepark of Buitenveldert. Juist de eerste levensjaren van een kind zijn enorm belangrijk voor de ontwikkeling. Vanaf de eerste dag na de geboorte, is je baby gericht op het maken van sociale contacten en op het uitlokken van reacties.

Wij bieden je kind een omgeving vol mogelijkheden: je kind maakt andere dingen mee dan thuis, wordt actief uitgedaagd en ontwikkelt zich door contact met andere kinderen en volwassenen. We zorgen ervoor dat je kind plezier maakt en respectvol leert omgaan met andere kinderen.

Onze kijk op jonge kinderen
Baby’s zijn competent en verschillen onderling net zo als wij volwassenen. Zo zijn er baby’s die graag knuffelen en baby’s die er liever op uit trekken. Door te kijken naar kinderen en te onderzoeken wat kinderen nodig hebben zijn wij bij KinderRijk tot een eigen babypedagogiek gekomen. De nadruk ligt op respectvolle verzorging, vrije bewegingsontwikkeling en het benoemen van de handelingen.

Onze medewerkers
Kinderen opvangen is een vak. Onze pedagogische medewerkers hebben er voor gestudeerd en wij als organisatie volgen de wetenschap op de voet. Je kind opvoeden is niet eenvoudig en dat is het nooit geweest. Kinderopvang is een mooie aanvulling op thuis: samen opvoeden.

Ontwikkelen
Op een gegeven moment gaan ze zitten, kruipen, lopen en praten. De één wat sneller dan de ander. Wij ondersteunen de ontwikkeling van je kind door een veelzijdig aanbod van aandacht en activiteiten. Op de meeste vestigingen hebben we bijzondere natuurspeelplaatsen ingericht, met zand stenen, houten waterbanen, planten, schelpen, moestuinen en nog veel meer. Daar hebben de kinderen de mogelijkheid om te ontdekken en te experimenteren.

In de ateliers geven we de kinderen de ruimte om creatief te zijn. Schrijfdans met scheerschuim bijvoorbeeld… op muziek leren we de kinderen schrijfbewegingen maken.

Locaties
Je vind onze locaties in Amsterdam en in Amstelveen. Kijk voor meer informatie over onze opvang en voor een locatie bij jou in de buurt op www.kinderrijk.nl en doe meteen de digitale rondleiding door een van onze vestigingen.