Ben jij onlangs bevallen? Dan heb je vast enorm veel zin om dingen te eten en te drinken dat je negen maanden lang niet mocht. Dat is helemaal te begrijpen en kun je ook in beperkte mate zeker doen. Ben je benieuwd hoe je na de bevalling weer een beetje in shape kunt komen? Wij helpen je hierbij op weg en geven je wat goede tips om snel weer fit te worden na jouw bevalling!

Rust
Als je net een baby hebt gekregen, is het van groot belang dat je voldoende rust neemt. Een bevalling is namelijk best een aanslag op je lichaam. Jouw lichaam heeft de tijd nodig om te herstellen en daarom is rust enorm belangrijk. Als je net bent bevallen, is het daarom verstandig om genoeg rust momenten voor jezelf in te plannen. Bovendien is het belangrijk dat je genoeg slaapt en iets vaker de hulp van anderen accepteert. Op deze manier herstelt jouw lichaam sneller.

Eet gezond
Hoewel je alles weer mag eten na je bevalling, blijft het verstandig om na je bevalling gezond te eten. Naast gezond eten is het ook belangrijk om gevarieerd te eten. Denk aan gerechten met groenten en fruit. Ook volkorenproducten, zuivel of stukjes vlees of vis zijn goed om te nemen. Heb je rauwe vis enorm gemist tijdens jouw zwangerschap? Dan kan het natuurlijk lekker zijn om van sushi te genieten. Zodra het weer mogelijk is met de maatregelen rondom het coronavirus, kan je bijvoorbeeld kiezen voor sushi eten in Den Bosch. Let echter wel op weer op met het eten van te veel sushi. Sushi zelf kan gezond zijn, maar de toevoegingen vaak iets minder. Door gezond te eten na je bevalling zal je binnen no time weer in shape zijn.

Beweeg voldoende
Zoals je hierboven al hebt kunnen lezen is voldoende rust na de bevalling enorm belangrijk. Echter is ook voldoende beweging belangrijk als je weer wat fitter wilt worden na de bevalling. Plan geen extreem zware sportsessies in, bouw het rustig aan op. Begin bijvoorbeeld eens met het regelmatig maken van een korte wandeling. Als dit je goed afgaat, kun je het natuurlijk vaker doen. Ook kun je er dan voor kiezen om andere sporten weer op te pakken. Echter is het altijd belangrijk om naar je lichaam te blijven luisteren. Maak geen overhaaste beslissingen en pak het rustig aan.

Geef jezelf de tijd
Een bevalling is niet niks en je lichaam heeft veel tijd nodig om hiervan te herstellen. Het is daarom ook goed om jezelf de tijd te geven. Hoewel je misschien het liefst wil dat jouw lichaam heel snel weer de oude is, is dit niet altijd mogelijk. De herstelperiode na een bevalling kan namelijk best even duren.

Deze tips kun je zeker in gedachten houden als jij ervoor wilt zorgen dat je weer wat fitter wordt na je bevalling. Onthoud echter altijd dat je naar je lichaam moet blijven luisteren, dus ga geen dingen overhaasten. Jij kent je lichaam het beste en weet precies wanneer het klaar is voor een volgende stap.