Borstvoeding geven is heel gewoon en natuurlijk. Maar borstvoeding geven is ook iets wat je moet leren: een kunst die je afkijkt bij andere voedende moeders. Veel vrouwen gaan in hun zwangerschap pas voor het eerst nadenken over borstvoeding. Voor die tijd hebben de meesten nog nooit in het echt een baby aan de borst gezien. Dat maakt borstvoeding geven niet altijd zo vanzelfsprekend.

Van moeder tot moeder
Er zijn allerlei boeken over borstvoeding te koop. Je kunt heel veel over borstvoeding lezen op internet. En je kunt voorlichtingsbijeenkomsten bezoeken in ziekenhuizen of bij kraamzorgorganisaties. Maar net zoals je niet kunt leren fietsen uit een boekje, is borstvoeding geven iets wat je vooral leert door het te dóen. Een moeder die zelf veel ervaring heeft met borstvoeding en bij wie je terecht kunt voor informatie en bemoediging: daar kan geen boek of cursus tegen op.

Borstvoedingorganisatie La Leche League
Borstvoedingorganisatie La Leche League draait volledig op enthousiaste en geschoolde vrijwilligers, die je van moeder tot moeder willen helpen en informeren. Hun informatie is gebaseerd op wetenschappelijke inzichten en jarenlange ervaring.

  • Persoonlijke hulp en informatie
  • Bijeenkomsten voor zwangeren en voedende moeders
  • Beantwoorden van vragen per telefoon, e-mail en op social media
  • Boeken en brochures
  • Tijdschrift Borstvoeding Vandaag

borstvoedingabc.nl