Geschikt om vanaf de geboorte te gebruiken

Baby’s krijgen tijdens hun voeding lucht binnen. Deze lucht kan in je baby’s buik of darmen vast gaan zitten en veroorzaakt dan buik- en darmkrampjes. Het niet kwijt kunnen van deze vastzittende lucht is voor je baby erg pijnlijk.

Buik- en darmkrampjes kunnen veroorzaakt worden door de opbouw van kleine gasbellen die vastzitten in de darmen, omdat baby’s bij zowel borst- als flesvoeding lucht binnen krijgen. Al vanaf de geboorte kan je baby hiervan last krijgen, omdat de darmen nog niet volgroeid zijn. Het darmstelsel van baby’s is pas na 6 maanden volledig ontwikkeld, daarom hebben ze vaak moeite om overtollige lucht zelfstandig kwijt te raken.

Gelukkig is het hebben van de kramp geen medisch probleem. Onderstaande symptomen zijn een aanwijzing dat je baby last kan hebben van krampjes.

  • schril en doordringend huilen, gedurende meerdere uren per dag (vaak erger aan het einde van de middag of de avond)
  • het optrekken van de beentjes tot aan de borst
  • het samenballen van de hand tot een vuist
  • extreme winderigheid
  • rood gezicht tijdens het huilen (gesloten ogen)
  • geen andere aanwijsbare reden voor het huilen
Infacol
Gebruik Infacol voor elke voeding en gedurende een aantal dagen voor een goed resultaat. Infacol zorgt er voor dat de kleine gasbellen worden samengevoegd tot grote gasbellen die makkelijk door je baby als lucht kunnen worden afgevoerd. Infacol is volledig gericht op het kwijt raken van vastzittende lucht zonder de natuurlijke ontwikkeling van het darmstelsel op enigerlei wijze te beïnvloeden.

Infacol kan vanaf de geboorte worden gebruikt en het voedingspatroon hoeft niet te worden aangepast.