We zien het steeds vaker: behang met de meest kleurrijke botanische en geometrische prints. Werkelijk prachtig, maar hoe zorg je ervoor dat de ruimte evengoed rust uitstraalt? Dat is  namelijk precies waar veel mensen bang voor zijn en daarom besluiten toch maar op safe te spelen met een rustigere print. Zonde, want zelfs met een drukke print kun je ervoor zorgen dat de kamer rust uitstraalt. Hoe? We leggen het je uit: 

  1. Het behang is de eyecatcher
    Wanneer je een druk en opvallend behangetje uitkiest is het belangrijk je te realiseren dat het behang de eyecatcher is en dus de hoofdrol gaat spelen in je interieur. Oftewel: alle aandacht mag naar het behang gaan, en de rest van je interieur mag wat rustiger zijn. Wanneer je meerdere eyecatchers in de ruimte plaatst, weet je brein niet meer waar de aandacht naartoe moet en oogt het al gauw te druk. Pas daarom ook goed op met meubels, kussens en plaids met drukke prints en zorg ervoor dat er geen overdaad aan accessoires is. Kies bijvoorbeeld voor wat meer natuurlijke kleuren en materialen.
  2. Laat de kleuren terugkomen
    Om de ruimte wat meer tot één geheel te maken kun je bepaalde kleuren uit de print van je behang terug laten komen in je interieur. Maar… houd het wel subtiel. Uiteraard kun je het ook andersom aanpakken: wanneer je al je meubels en accessoires al hebt uitgekozen, kun je beter een mooi behang kopen waar bepaalde kleuren in zitten die ook terug zijn te vinden in jouw interieur.Uiteraard is dit geen harde regel of vereiste, want het is jouw interieur, dus ook jouw keuze. Het kan dus ook echt geen kwaad om andere kleuren met je behang te matchen. Misschien beter niet al te contrasterende kleuren, maar kies gerust ook voor andere kleuren. Zolang het maar mooi matcht.
  3. Laat de print terugkomen
    Natuurlijk moet je oppassen dat het geen overdaad aan drukke prints wordt, maar door de betreffende print, of in ieder geval het thema terug te laten komen kun je er wel mooi één geheel van maken. Is het een jungle-print, dan kun je deze stijl mooi doorvoeren met dierlijke accessoires, een sierkussen met een jungle-print of natuurlijk tropische planten.Heb je na het behangen nog een groot stuk behang over? Gooi het dan zeker niet weg, want daarmee kun je de stijl ook nog op een leuke manier doorzetten. Wat dacht je van de achterwand van je kast ermee behangen? Of een stuk behang inlijsten en op de muur ernaast of er tegenover ophangen?