Is er een kleintje op komst en ben je er nog niet helemaal over uit welk merk luiers je gaat aanschaffen? Of ben je niet helemaal tevreden over het soort luiers dat je nu gebruikt? Er zijn veel verschillende aanbieders en soorten luiers. Het is daarom soms best lastig om te kiezen. Je wilt natuurlijk wel dat ze fijn zijn voor Zje kindje, goed absorberen en lekker zitten. Om je op weg te helpen lichten we de vijf populairste luiermerken voor je uit.

 

1. Pampers

Pampers is het bekendste merk luiers. Pampers absorberen goed en houden vocht vast zodat je kleintje droog blijft. Ze zijn gemaakt van natuurlijke materialen die op een duurzame manier zijn gewonnen. De luiers van Pampers zijn comfortabel en zacht zodat je kleintje zich er soepel in kan bewegen. Door de beschermende lotion irriteren ze niet en beschermen ze de huid.

 

2.  Huggies

Het merk Huggies verkoopt normale luiers en babybroekjes voor specifieke doelgroepen. Ga je zwemmen met je kleintje? Dan kun je bij Huggies terecht voor zwemluiers. Het merk richt zich ook op speciale babybroekjes voor oudere kinderen die af en toe nog in bed plassen.

 

3.  Rascal + Friends

De luiers van Rascal + Friends bevatten geen latex, lotions, geurstoffen en de inkt van de afbeeldingen en patronen is gemaakt op waterbasis. Hierdoor zijn ze zacht en fijn voor het gevoelige huidje van je baby. De babybroekjes hebben een hoge tailleband om vervelende poepexplosies te voorkomen. Ze zijn duurzaam ontworpen en absorberen goed. Zo blijft je kleine spruit dag en nacht droog.

 

 

4. Zwitsal

De luiers van het merk Zwitsal zijn ongeparfumeerd en daardoor geschikt voor baby’s met een gevoelige huid. Er zit wel een geurbuideltje bij die je bij de babybroekjes kan doen om ze lekker te laten ruiken. Ze voelen zacht aan en hebben een goede pasvorm.

 

5. Huismerken

Ook de meeste supermarkten en drogisterijen hebben luiers van hun eigen huismerken. Een voorbeeld daarvan is Kruidvat. Zij hebben verschillende soorten luiers waaronder die van Pure & Soft. Het voordeel van de luiers van huismerken is dat ze vaak wat goedkoper zijn en door de meeste ouders net zo goed gewaardeerd worden als merkluiers.