Die dagen, van conceptie tot de tweede verjaardag van je mini, vormen de basis van de toekomst voor je kind. De omstandigheden waaronder die 1.000 dagen plaatsvinden, hebben een levenslange invloed. Da’s niet niks. Daarom willen we je juist tijdens deze periode een beetje helpen. Om zorgeloos en goed te zorgen. Hoe? We nemen je mee naar het begin.

 

First things first: 1.000 dagen?

Het begint met een eicel, net samengekomen met een zaadcel. Binnen 1.000 dagen ontwikkelt dit kleine bevruchte celletje zich tot een dreumes die praat, loopt, lacht en eet. Er is geen andere fase waarin de mens zo’n snelle ontwikkeling doormaakt. Kortom, wat er in de eerste duizend dagen gebeurt, heeft gevolgen voor de toekomstige gezondheid, het gedrag en de levenskansen van je kleintje.

 

Zwangerschap

Zorg je goed voor jezelf, dan zorg je goed voor je baby. Door tijdens de zwangerschap een rustige, gezonde en veilige omgeving te creëren geef je je kind een goede basis. Liefde, aandacht, gezonde voeding én goede huidverzorging spelen hierbij een belangrijke rol. Creeër regelmatig een moment van rust en verzorg je huid met ingrediënten die de hormoonhuishouding ondersteunen en niet verstoren zoals Naïf zwangerschapsolie en buikbalsem.

En dan opeens is ‘ie daar: een baby met alles erop en eraan. Zo kwetsbaar. Het belangrijkste tijdens die eerste 1.000 dagen is een rustige, gezonde en veilige omgeving waarin je kind kan opgroeien. Een goede basis draait om liefde, aandacht, gezonde voeding en goede verzorging. Hoe je dat kan doen? We nemen je mee door alle fases van 0-2 jaar.

 

 

 Baby 0-5 maanden

De babyhuid is dunner en gevoeliger dan de huid van een volwassene. Deze raakt dan ook eerder geïrriteerd en stoffen worden sneller opgenomen door het lichaam. Om de huidbarrière zo goed mogelijk te verstevigen in de eerste periode is het gebruik van de juiste huidverzorging en ingrediënten belangrijk. Ingrediënten die de huid voeden zoals natuurlijke oliën in een rijke crème voor wangen en schrale plekjes zoals Naïf 0% parfum vette crème. Maar ook zinkoxide ter verkoeling van luieruitslag met Naïf 0% parfum billencrème. Én vergeet plasticvrije billendoekjes niet want die heb je nodig in overvloed.

 

 Baby 6-12 maanden

Een droge huid, eczeem of juist een niks-aan-de-hand-huid. Lang haar, geen haar. Na de ‘newborn’ periode heb je een beter beeld van de huidbehoeftes van je kleine. Zo kan je de verzorging aanpassen. Denk aan een rijke wascrème voor onder de douche in plaats van in bad. Hoewel de huidbarrière van je baby al steviger is dan in de eerste maanden, is het altijd van belang milde ingrediënten te gebruiken.

 

 

Dreumes: 1-2 jaar

De vroegste herinneringen worden al voor het tweede levensjaar gevormd. Tijd om je koter te betrekken in het verzorgingsritueel. Neem de tijd en creëer een fijne omgeving tijdens het badmoment met bijvoorbeeld  een warme badkamer of een fijne handdoek die al klaar ligt. Voor deze levensfase kun je kiezen voor producten die meer gericht zijn op kids, zoals plezier en bubbels in bad, een ‘zelf-doen-shampoo’ (Naïf Shampoo in een hervulbare pompfles) of een beschermende balm voor schrale wangen van het buitenspelen..

En zijn ze ouder dan 2 jaar. Dan heeft je kind waarschijnlijk langer, dikker en stugger haar. Dit kan voor klitten en knopen zorgen, zeker bij wilde manen en lange lokken. Daarom heeft Naïf nu een speciale KIDS lijn ontwikkeld met een milde shampoo, conditioner en een supersnelle 2-in-1 variant.

 

Good care, worry-free

Dat is de filosofie achter het Nederlandse merk Naïf. Toen Jochem en Sjoerd in 2013 voor het eerst allebei vader werden, kwamen zij erachter dat er zelfs in babyverzorging schadelijke ingrediënten zaten. Dus werd Naïf geboren:  verzorging voor Baby & kids, met alleen ingrediënten die de babyhuid écht nodig heeft. Met natuurlijke ingrediënten zoals katoenzaad extract, avocado- en kokosolie en vrij van ingrediënten waar je je helemaal geen zorgen over wilt maken zoals microplastics en SLES. We zorgen voor jouw huid, die van je baby én ook die van de baby van je baby. Want als wij zorgen voor onze planeet, zorgt de planeet weer voor onze kinderen. En als iemand ons daarom naïef noemt, kunnen we alleen maar met trots zeggen: Naïf, yes we are!