De plaswekkermethode is een effectieve methode om je kindje ook ’s nachts zindelijk te maken. De plaswekker is een wetenschappelijk bewezen methode en de Dryly plaswekker heeft zelfs unieke resultaten bereikt door de positieve benadering van het probleem. Met behulp van de Dryly plaswekker is 93% binnen 6-8 weken ook in de nacht zindelijk.

Overweeg jij om een plaswekker aan te schaffen voor je kindje? In dit artikel laten we zien wat je er allemaal voor nodig hebt.

De plaswekker
De meeste plaswekkers zijn qua vormgeving heel eenvoudig en hebben niet altijd een positief effect op kinderen. De Dryly plaswekker is uniek in zijn soort. Positieve motivatie is enorm belangrijk op weg naar nachtzindelijkheid. Wizzu de Beer brengt deze positieve motivatie. Wizzu de Pandabeer is een heerlijke, zachte knuffel waar kinderen mee kunnen slapen. Menigeen peuter en kleuter is al grote vriend met deze zachte beer.

Zender en ontvanger
Bij de plaswekker zit een klein zendertje dat je aan het ondergoed vast kunt maken. Zodra het zendertje in aanraking komt met vocht stuurt het direct een signaal naar de ontvanger. Zodra de ontvanger een signaal van de zender ontvangt, maakt de plaswekker een geluidje waardoor je kind wakker wordt. En zodra je kindje wakker is, kan hij naar het toilet om daar verder te plassen.

Wanneer je kiest voor de Dryly plaswekker, dan wordt er ook meteen een berichtje naar de Dryly plaswekker app op je smartphone gestuurd. Op deze manier kun jij je kind even bijstaan tijdens het toiletbezoek en daarna je kindje weer in zijn bedje leggen.

Plaswekkerondergoed
Plaswekkerondergoed is voorzien van kleine drukknoopjes waar je de zender op vast kunt klikken. In de onderbroekjes lopen kleine draadjes. Wanneer de draadjes in aanraking komen met vocht, pikt de zender dit op en stuurt meteen een signaal naar de ontvanger in de plaswekker. En daar wordt je kindje wakker van.

Het is aan te raden om meerdere broekjes aan te schaffen. Wanneer je kind ’s nachts in bed plast is de onderbroek natuurlijk nat en kun je meteen een nieuwe aantrekken. Bovendien voorkomt meerdere onderbroeken dat je dagelijks een was moet draaien en drogen.

Extra tip: gebruik geen luier(broekje)s
Gebruik tijdens de plaswekkertraining geen luiers of luierbroekjes. Wanneer een kind plast, vangt een luier al het vocht op waardoor je kind geen noodzaak ervaart om wakker te worden.

Oplader
Met de oplader kun je de ontvanger op de juiste sterkte opladen. Wanneer je de ontvanger op de juiste sterkte oplaadt, dan verlengt dat de levensduur van de ontvanger.

Matrasbeschermer
De meeste kinderen zijn binnen 6-8 weken nachtzindelijk. Dat betekent ook dat kinderen vooral in de eerste weken nog wel eens in bed plassen. Om het matras te beschermen tegen vocht en nare geurtjes kun je een matrasbeschermer aanschaffen. Een waterdichte matrasbeschermer leg je over het matras en vangt het vocht op. Op deze manier blijft het matras zelf droog. Onze tip is om minimaal 2 matrasbeschermers aan te schaffen zodat je meteen een schone op bed kunt leggen wanneer er in het bed is geplast. Een één of twee reserve matrasbeschermers is sowieso handig.

Complete set
Als je op zoek bent naar een plaswekker dan zul je zien dat je complete sets kunt aanschaffen waarin alle zit wat je nodig hebt. Extra sensorbroekjes of een extra matrasbeschermer zijn vaak nog los aan te schaffen.