Starten met het eten van brood

Als je kind zes maanden of ouder is, heeft hij niet meer genoeg aan alleen melk. Een kind mag dan ook granen eten en dan kun je starten met brood. Geef je kind bijvoorbeeld eens een stukje broodkorst. Je zult zien dat het kleintje erop begint te sabbelen; zijn eerste kennismaking met brood! Daarna kun je kleine stukjes brood zonder korst geven. Wanneer dit goed gaat, is je kind klaar voor de eerste boterham zonder korst en met smeerbaar beleg: ERU Kids.

ERU Kids, het ideale broodbeleg voor baby’s en kinderen. Koninklijke ERU heeft speciaal voor de jongste genieters een eigen smeerbare kaas voor op brood: ERU Kids! Dankzij de beste kaassoorten is ERU Kids niet alleen lekker, maar ook gezond en gemakkelijk. Door de milde smaak is ERU Kids een ideaal en praktisch broodbeleg vanaf de eerste boterham!

Rijk aan eiwit en verlaagd in natrium
ERU Kids is van nature rijk aan eiwit en heeft een verlaagd natriumgehalte, het bevat namelijk 34,5% minder natrium dan reguliere smeerkaas. Een boterham met ERU Kids vormt hiermee een verantwoord broodbeleg voor een evenwichtig ontbijt of lunch voor kinderen.

Wist je dat een portie ERU Kids smeerbare kaas…

  • … magerder is dan een plakje 30+ kaas!
  • … minder natrium bevat dan een portie boterhamworst!
  • … net zoveel calcium bevat als een half glas halfvolle melk!

Voedzaam
Energie uit gezonde voedingsmiddelen is erg belangrijk voor de ontwikkeling, concentratie en prestatie van kinderen. Kaas is een uitstekende bron van calcium, vitamines en eiwit. Eiwit en calcium dragen bij aan gezonde spieren en het behouden van sterke botten en tanden. ERU werkt alleen met de beste kaassoorten. ERU Kids is daardoor rijk aan calcium.

Gemakkelijk
ERU Kids is een broodbeleg voor kinderen dat makkelijk in gebruik is. De allerjongsten kunnen het beleg niet gemakkelijk van de boterham afhalen en dat kan heel praktisch zijn!

ERU Kids heeft nog wat handige tips voor het eten van de eerste stukjes brood:

  • Snijd de boterham, zonder korstjes, in kleine vierkante stukjes.
  • Geef het stukje brood met het beleg op de tong, zodat er minder kans is om aan het gehemelte te blijven plakken.

Lekker
ERU Kids is niet alleen gezond, voedzaam en makkelijk, maar ook ontzettend lekker! ERU Kids is letterlijk flexibel en biedt daarmee het gemak om te smeren op brood, maar je kunt er ook heerlijke gerechten mee maken. Samen met de kinderen kun je lekker en voedzaam variëren met ERU Kids als basisproduct.

Een paar ideeën:

  • Macaroni met ham en ERU Kids
  • Tosti met ERU Kids en krentjes
  • Wrap besmeerd met ERU Kids en gevuld met een knakworstje