Ben je ongeveer 30 weken zwanger, dan is het tijd om over het geboortekaartje na te denken. Wat wordt het ontwerp, wat vermeld je aan de binnenzijde en wie stuur je eigenlijk allemaal een kaartje? Je leest het hier.

Ontwerp van het kaartje
Denk op tijd na over het ontwerp van het kaartje. Het kan zomaar gebeuren dat de baby zich eerder aandient dan verwacht. Als je een foto van je kindje op de kaart wilt plaatsen, maak dan alvast een hoofdontwerp. Dan kun je na de geboorte gelijk een foto van je kleintje in het kaartje verwerken. Voor alle zelfgemaakte ontwerpen geldt dat iemand de laatste hand aan de bestelling moet leggen. Eenmaal bevallen heb je hier natuurlijk even geen zin in.

Tekst op het geboortekaartje
Natuurlijk mogen de namen van de baby, de achternaam, namen van de ouders en eventuele broertjes of zusjes niet ontbreken. Daarnaast vermeld je de geboortedatum en het geboortetijdstip, lengte, gewicht, adresgegevens en website of blog. Wil je niet doorlopend bezoek ontvangen? Vraag dan op je kaartje of mensen eerst even willen bellen. Dan kun je in ieder geval zelf het kraambezoek inplannen. Versturen Kijk op tijd in je adressenbestand wie je allemaal een kaartje wilt sturen. Zo weet je ongeveer hoeveel kaarten je moet bestellen en van wie je nog geen adres voor handen hebt. Ook de enveloppen kun je alvast schrijven. Dat scheelt een hoop stress, want als jouw kindje er eenmaal is dan heb je hier weinig tijd voor. Bestel je de kaartjes via een drukker, dan kun je hen ook de verzending laten verzorgen.

Versturen
Kijk op tijd in je adressenbestand wie je allemaal een kaartje wilt sturen. Zo weet je ongeveer hoeveel kaarten je moet bestellen en van wie je nog geen adres voor handen hebt. Ook de enveloppen kun je alvast schrijven. Dat scheelt een hoop stress, want als jouw kindje er eenmaal is dan heb je hier weinig tijd voor. Bestel je de kaartjes via een drukker, dan kun je hen ook de verzending laten verzorgen.

Overige geboorteaankondigingen

  • Een geboortebord voor het huis
  • Een spandoek met een foto en naam van de baby
  • Een invliegende ooievaar tegen het raam
  • Een raamposter
  • Een geboortevlag
  • Grote opblaasbaby in de tuin