Zwanger worden is niet voor iedereen vanzelfsprekend

Wist je dat een op de zes stellen te maken heeft met verminderde vruchtbaarheid? Een vruchtbaarheidsbehandeling kan voor hen de kans op zwangerschap aanzienlijk doen toenemen. Bij dergelijke behandelingen maken artsen onder andere gebruik van medicijnen die het hCG-hormoon bevatten. Dit hormoon kan worden verkregen uit de urine van zwangere vrouwen.

Het hCG-hormoon dat in de urine van zwangere vrouwen zit, wordt door het lichaam in de eerste vier maanden van de zwangerschap in ruime mate aangemaakt. Het grootste deel verdwijnt als afvalstof via de urine. Van dit hCG-hormoon kan een geneesmiddel worden gemaakt dat de ovulatie (eisprong) stimuleert. Dit is noodzakelijk om zwanger te kunnen worden. Moeders voor Moeders zamelt urine in van pril zwangere vrouwen en hoopt zo wensouders te helpen het geluk van een zwangerschap te mogen ervaren.

Hoe gaat meedoen in zijn werk?
Als je besluit met Moeders voor Moeders mee te doen, komt een van de informatrices bij je langs. Zij heeft dan wat urine nodig voor een test om te bepalen of jouw urine voldoende hCG-hormoon bevat om mee te doen en ze neemt de deelnamevoorwaarden met je door. Deze deelnamevoorwaarden zijn belangrijk. Jouw urine wordt namelijk gebruikt voor het maken van een geneesmiddel. De gezondheidsautoriteiten die toezien op geneesmiddelen, hebben bepaald dat urine van sommige vrouwen niet mag worden gebruikt. Aan de hand van de deelnamevoorwaarden wordt daarom bepaald of je kunt deelnemen aan Moeders voor Moeders. Meer informatie over deze deelnamevoorwaarden vind je op de website van Moeders voor Moeders.

Is alles in orde, dan ontvang je van Moeders voor Moeders alle benodigdheden die je nodig hebt om je urine op te vangen en te bewaren. Ook krijg je alvast een leuk aardigheidje, omdat je andere vrouwen helpt met jouw geluk. Op een vaste dag in de week komt een van de chauffeurs de urine die je afstaat bij je ophalen. Je hoeft hier niet voor thuis te blijven. Met je informatrice spreek je gewoon af waar je de flessen met ingezamelde urine neerzet. In enkele grote steden, zoals Amsterdam (uitgezonderd Amsterdam Zuidoost postcode 1100 tot en met 1108) en Utrecht worden de flessen niet overdag maar ’s avonds (tussen 18.30 en 21.00 uur) gewisseld.

Vanzelfsprekend wordt er discreet gewerkt. Zo staat er op de bestelbus geen reclame van Moeders voor Moeders en doen de chauffeurs er alles aan om de flessen zo onopvallend mogelijk om te wisselen. Maar als je echt wil voorkomen dat jouw zwangerschap bekend wordt, kunnen er speciale afspraken worden gemaakt. De informatrice kan je hier alles over vertellen.

Aanmelden
Je kunt je aanmelden vanaf het moment dat je weet dat je zwanger bent. Er is een aantal manieren om je aan te melden of meer informatie te krijgen:
1. Je bezoekt onze website: www.moedersvoormoeders.nl.
2. Je belt gratis met telefoonnummer 0800 022 80 70.

Moeders voor Moeders is onderdeel van Aspen Oss B.V.