Uw kind in vertrouwde handen

Na een aantal maanden op een roze en/of blauwe wolk te hebben gezweefd, een tijd waarin je als moeder heerlijk hebt kunnen genieten van je verlof, komt het moment dat je weer aan het werk gaat. Fijn als de kinderopvang van je baby dan al is geregeld!

Het kan vanaf twaalf weken zwangerschap al geen kwaad om stil te staan bij later: hoe ga je het allemaal regelen als je weer aan het werk gaat? Ga je opa/oma inschakelen, een oppas regelen, of is professionele kinderdagopvang of gastouderopvang iets voor jou?

Hoe kies je een goede en leuke kinderopvang uit?
Als je kiest voor professionele kinderopvang, ga je dan voor kleinschalige gastouderopvang, een locatie met extra voorzieningen of voor een kinderdagopvang met kleine, speciale babygroepen? Op alle babygroepen hebben de leidsters een babyopleiding gevolgd en gaan ze op een lieve, betrokken en professionele manier met je baby om. In de groep is er voor elk kind evenveel zorg, aandacht en liefde. Daarnaast hebben de kleintjes veel aan elkaar wanneer ze samen in de duobox liggen of met een klein groepje rondscharrelen op het kleed, want onderschat een kleine baby niet. Zodra ze zijn geboren, zijn ze al in staat om contact te maken en van anderen te leren! Net als thuis wordt het eigen drink- en slaapschema gevolgd.

Waar kun je op letten?
Op onze website vind je tien handige tips en een aantal voorbeelden van vragen die je kunt stellen als je gaat kijken bij een kinderdagverblijf. Je vindt de tips bij ‘over opvoeden’ onder het kopje ‘blogs’. Deze handleiding wordt aangeboden door SKSG, al 115 jaar de grootste aanbieder van goede, vertrouwde en leuke kinderopvang in de Stad Groningen en omstreken.

Altijd dichtbij! SKSG – Je kind in vertrouwde handen.

Heresingel 10
9711 ES Groningen
(050) 317 13 90
sksg.nl