De mooie verzorging van een baby

Kino-kinderopvang is een kleinschalig kinderdagverblijf in de Westerparkbuurt. Het team laat zich in het werk inspireren door de visie van Emmi Pikler. Hoewel de visie van Emmi Pikler bij veel ouders nog onbekend is, ben je na het lezen van haar ideeën waarschijnlijk net als Kino-kinderopvang verkocht.

De vrije bewegingsruimte
De vrije bewegingsruimte gaat erom dat kinderen de vrijheid nodig hebben om hun ontwikkelingstappen zelfstandig te bereiken en veelvuldig hiervoor te oefenen. Voor een baby is het daarom belangrijk om tijdens spel op een harde ondergrond te liggen en de ruimte te hebben om te kunnen draaien.

De respectvolle verzorging
De respectvolle verzorging gaat ervanuit dat baby’s al vanaf dat ze geboren worden heel veel begrijpen. Het is daarom belangrijk om alles wat je doet eerst te laten zien en daarna rustig uit te voeren waarbij je de baby uitnodigt om te helpen. “Ik heb hier je broek, die ga ik bij je aandoen, doe je beentje hier maar in.” Natuurlijk zal de baby van twee weken dat nog niet doen, maar ergens in de aankomende tijd zal het beentje wel uitgestoken worden.

De voorbereide speelomgeving
De voorbereide speelomgeving geeft de baby de mogelijkheid om speelgoed en activiteiten uit te kiezen die passen bij de ontwikkelingsstappen waar de baby mee bezig is. Emmi Pikler heeft heel goed zicht op waar kinderen graag mee spelen. De eerste maanden gaat het alleen om stapelen, iets ergens in doen, omheen doen, et cetera. Verschillende materialen zoals hout, metaal, stof of verantwoord plastic waar ze aan kunnen voelen, proeven of geluid maken.

Voor meer ideeën verwijst Kino-kinderopvang je graag naar de website van de Emmi Pikler Stichting: www.pikler.nl. Hier kun je meer lezen over de theorie en voorbeelden zien van speelgoed wat kinderen fantastisch vinden.

Ben je opzoek naar een fijn kinderdagverblijf in de Westerpark buurt? Het team van Kino nodigt je graag uit om een kijkje te komen nemen hoe het invulling geeft aan deze bijzondere visie.

Haarlemmerweg 199a
1051 LD Amsterdam
kino-kinderopvang.nl