Het zwanger worden is gelukt. Gefeliciteerd! Nu komt de voorbereiding op de bevalling. Je doet een puf- of yogacursus en koopt de beste wandelwagen en schattige babykleertjes. Allemaal belangrijk en waardevol om te doen.   

Heb je ook hier over nagedacht?
Met de baby erbij vorm je straks een gezin. Een gezin met jou en je partner als Ouderteam. Dit wil je ook goed voorbereiden. Ja toch? Waarom? Omdat het ouderschap te vergelijken is met een sprong in het diepe zonder dat je een zwemdiploma hebt. En dat is eigenlijk best gek vind je niet? We halen zwemdiploma’s omdat we niet willen verdrinken. We halen ons rijbewijs omdat we aan het verkeer willen deelnemen. We gaan op puppycursus omdat we een hond als huisdier willen. En dan zetten we een kind op de wereld zonder dat we goed weten wat het betekent om ouder te worden. En zonder dat we ons verdiepen in de gevolgen van het ouderschap op ons leven.

Denk je nu: maar er zijn ons al zoveel voor gegaan? Iedereen kan toch ouder worden? En we zien het allemaal wel, het komt vast goed. Dan heb je het mis! Wist je dat heel veel ouders achteraf zeggen dat ze beter voorbereid hadden willen zijn op het ouderschap? Dan is het dus eigenlijk te laat!

Nu heb je nog tijd…!
De transitie van partner naar ouder is bijzonder en vraagt heel wat van je relatie. Het krijgen van een kind is een ingrijpende gebeurtenis. Verschillende factoren hebben invloed op het ouderschap, en op hoe jij dit ouderschap beleeft. Denk hierbij aan je relatie, de balans tussen werk en gezin, sociale contacten en de financiële situatie.

De Ouderacademie begeleidt jou bij de voorbereiding op het ouderschap. Wat staat je straks te wachten? Over welke dingen moet je nadenken voordat jullie kindje er straks is? En het is heel verstandig om dit nu te doen, omdat je hier straks gewoonweg de tijd niet meer voor hebt. Veel aanstaande ouders gaan er in alle drukte van “regeldingen en afvinklijstjes” aan voorbij dat hun relatie straks verandert.

Goede zorg voor het kind, begint bij goede zorg voor de ouder(s).
De Ouderacademie begeleidt jou door tips, adviezen en tools om een krachtig Ouderteam te worden. Een Ouderteam dat de stabiele basis vormt voor jullie kind, waardoor het zich kan ontwikkelen tot een zelfstandig en competent persoon. Het programma is een investering in jezelf, je relatie en je kind(eren). Maak van ouderschap je levenswerk!

www.ouderacademie.nl
06-421 400 71