Zwanger worden kan best wat spanning en stress opleveren voor een vrouw. Het is iedere maand maar weer afwachten en afwachten is nou niet bepaald makkelijk voor veel vrouwen. In deze ‘wachttijd’ kun je behoorlijk gek van jezelf worden.

Wat voel ik?
Vooral wanneer je alleen bent, kun je je heel bewust zijn van je eigen lichaam. Daardoor kun je misschien dingen gaan voelen die er anders ook zijn maar nu pas opvallen. Misschien heb je wel de hele tijd lichte buikpijn omdat je je zo bewust bent van je baarmoeder.

Spiegeltje, spiegeltje aan de wand
Sommige vrouwen staan bij iedere kans die ze krijgen voor de spiegel zichzelf te bekijken. Zijn mijn borsten nu groter? Is mijn buik nu dikker? Zit deze broek strakker? Helaas zijn veel tekenen van zwangerschap ook tekenen van menstruatie. Dus zelfs als je op deze vragen ‘ja’ kunt zeggen, is het nog niet zeker dat je zwanger bent.

Afleiding
Voor vrouwen die, logischerwijs, zo bezig zijn met hun (mogelijke) zwangerschap, zit er maar een ding op: afleiding zoeken. Er zit niets anders op. De tijd zal er helaas niet sneller door gaan omdat jij het zo graag wilt. Ga winkelen, spreek met vriendinnen af en ga uit eten met je partner. Of misschien helpt het om er een blog over te schrijven???

Voordeel?
Tja, misschien zit er wel een voordeel aan de stress en spanning. Waarschijnlijk ziet je huis er 24 uur per dag pico bello uit, is de wasmand leeg en heb je geen strijk meer op de strijkplank liggen. Dat is dan toch nog iets!

Is het gelukt?
Wanneer je menstruatie uitblijft en je test is positief dan is de opluchting en blijdschap groot. Natuurlijk niet alleen voor jou als vrouw maar ook voor je partner. Genieten maar!