Op zoek naar speelgoed dat geen afbreuk doet aan je inrichting? Vergeet felle kleuren en plastic, houten speelgoed is wat je zoekt! Naast dat houten speelgoed er vaak wat mooier uitziet dan plastic, is het daarnaast een stuk duurzamer en robuuster. Het gaat langer mee, soms wel generatie op generatie. Je hoeft dus niet bang te zijn dat het speelgoed van je kindje snel stukgaat.

Ben je al overtuigd? Wij bij Petite Amélie in ieder geval wel. Houten speelgoed zien wij echt als een origineel kindercadeau wat dus jarenlang meegaat. Daarom hebben we er ook zoveel van ontworpen! Denk aan een houten poppenhuis, keukentje, vormenstoven, trekdiertjes, loopwagens en een ijskraampje bijvoorbeeld.

En sinds kort ook een speeltent! Petite Amélie verkoopt een prachtige tipi tent van canvas en houten palen. Plus twee speeltenten in de vorm van een kasteel en raket – niet van hout, maar wel onwijs mooi en leuk voor in de speelhoek of slaapkamer. Extra leuk: maak van de speeltent een huis voor de pop met een houten poppenbedje en poppenstoel bijvoorbeeld. Uren vermaak gegarandeerd én jij hebt gelijk een origineel kindercadeau gevonden.

Papa en mama nadoen met houten speelgoed
Wij als ouders zijn natuurlijk het grootste voorbeeld van onze kinderen. Soms moeten we er een beetje om lachen, maar wist je het nadoen (van papa en mama) ontzettend goed is voor de ontwikkeling van je kind? Daarom zijn wij ons vooral gaan focussen op imitatiespeelgoed van hout, waarbij het de bedoeling is dat het kind ons zo realistisch mogelijk na kan doen met het houten speelgoed. Een keukentje bijvoorbeeld. Maar ook een kaptafel, ijsjes, groenten en fruit van hout en dergelijke. Door het imitatie speelgoed wordt de fantasie, cognitieve ontwikkeling en motorische ontwikkeling van je kindje enorm gestimuleerd.

Een win-win-win situatie dus. Mooi, degelijk houten speelgoed wat de ontwikkeling van je kind stimuleert én waar ze ook nog bakken met plezier mee beleven. Wat wil je nog meer?!

Over Petite Amélie
Wellicht dat je inmiddels wel een beetje geïnteresseerd bent in wie wij zijn. Petite Amélie is het verhaal van een gepassioneerde moeder die het perfecte  wiegje maar niet kon vinden en daarom besloot deze zelf te gaan ontwerpen en verkopen. Dit is uiteindelijk uitgeroeid tot een prachtig assortiment aan babykamers, peutermeubels en houten speelgoed. Allemaal tijdloos, goed uitgedacht en passen in elk interieur door de neutrale stijl. Met liefde gemaakt, veel waarde hechtend aan kwaliteit en duurzaamheid.

Wanneer je online iets bij ons besteld, kun je het vaak de volgende dag in huis hebben, want we weten maar al te goed dat er soms haast bij geboden is.

Nieuwsgierig geworden? Neem dan vooral een kijkje in op onze websites of in onze showroom in Bussum.

Petite Amélie – Made by a Mum.