Op een bepaald moment kun je er niet meer aan ontkomen. Je buik wordt groter en groter en je kleding begint te krap te worden. Tijd om te gaan winkelen voor positiekleding!

Het verschilt per vrouw wanneer je moet beginnen met het kopen van positiekleding. Je voelt zelf het beste wanneer je normale kleding te strak zit. Koop niet extra grote maten van gewone kleding, want deze is niet op maat gemaakt voor een groeiende buik (en borsten). In zwangerschapskleding komt je groeiende buik het mooiste naar voren. Je kunt normaal gesproken dezelfde maten aanhouden als vóór je zwangerschap, de kleding rekt met je lichaam mee.

In de kledingkast
Als eerste zul je waarschijnlijk op zoek gaan naar een lekker zittende zwangerschapsjeans die met je meegroeit tijdens je zwangerschap. Ook zwangerschapsrokken en –jurken kunnen een verademing zijn voor je groeiende buik. Zorg voor goede basisstukken zodat je veel kunt combineren. Vergeet daarnaast niet een goede zwangerschapsbeha te kopen. Als je eraan denkt om borstvoeding te kopen, moet je erop letten dat je beha’s geschikt zijn voor borstvoeding. Met speciale borstvoedingsshirts kun je eenvoudig en discreet borstvoeding geven.

Winkels
Zwanger zijn hoeft niet te betekenen dat je je normale stijl moet aanpassen! Er zijn tegenwoordig genoeg leuke plekken met kleding voor zwangere vrouwen. Merken die zich speciaal richten op zwangere vrouwen zijn bijvoorbeeld Noppies en Mamalicious. Winkels als Miss Etam, Esprit en H&M hebben ook een collectie voor zwangere vrouwen. Heb je geen zin om het huis uit te gaan of voel je je niet zo lekker? Online is nóg meer keuze voor de zwangere vrouw.

Stylingtips

  • Durf je buik te laten zien als trotse aanstaande moeder! Laat je lichaam niet verdwijnen in wijde zakken maar kies juist voor aansluitende zwangerschapskleding. Ook met een maatje meer komt je lichaam hierin beter tot zijn recht.
  • Kies bij voorkeur voor kleding met een A-lijn met het strakste stuk net onder je borsten. Zo benadruk je het smalste deel van je lichaam. Een riem onder je buik kan ook voor meer vorm in je outfit zorgen.
  • Na de bevalling is je lichaam niet meteen weer het oude. Waarschijnlijk zul je daarom nog een tijdje je zwangerschapskleding blijven dragen. Als je borstvoeding wilt geven is het handig om speciale borstvoedingsshirts te hebben of shirts met een handige knoopsluiting.
  • Combineer drukke prints met effen kledingstukken. Veelkleurige prints laten je namelijk vaak breder lijken dan je bent.