Ben je zwanger? Gefeliciteerd! Als je zwanger bent, kun je natuurlijk te maken hebben met zwangerschapskwaaltjes. Dit hoeft uiteraard niet zo te zijn. Hoe dan ook is het een goed idee om jezelf tijdens de zwangerschap zo nu en dan eens goed te verwennen. Hoe je dit kunt doen? Wij geven je wat goede tips!

Zwangerschapsmassage
Hoe kun je tijdens jouw zwangerschap beter ontspannen dan met een massage? Een massage is een heerlijke manier om even lekker tot rust te komen. Bij een zwangerschapsmassage ligt de focus op het zwangere lichaam. De masseur zal bij deze massage dan ook minder stevig masseren. Een zwangerschapsmassage heeft meerdere voordelen. Zo is het gebleken dat je door een zwangerschapsmassage beter kunt slapen, pijnklachten worden verminderd en je mentale gezondheid en je weerstand verhoogd worden. Een zwangerschapsmassage is dus niet alleen voor jouw ontspanning fijn, maar uit onderzoek is gebleken dat het nog veel meer voordelen heeft.

Uitje
Je kunt jezelf ook prima vermaken door middel van een leuk uitje. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een heerlijk dagje weg of zelfs een heel weekend weg. Je kunt leuke uitjes doen met familie of vrienden, of uiteraard met je vriend/man waarmee je een kindje krijgt. Door regelmatig leuke dingen te doen kun je lekker ontspannen en extra genieten.

Pedicure
Houd jij ervan om je voeten te verzorgen? Dan is een pedicure ook een ideale manier om jezelf te verwennen tijdens je zwangerschap. Helemaal als je al in een ver stadium van je zwangerschap bent, kan een pedicure goed van pas komen. Als je buik namelijk plots in de weg gaat zitten en je kunt niet meer goed bij jouw voeten komen, kan het lastig zijn om deze bij te houden. Een pedicure kan jou hierbij natuurlijk helpen en ervoor zorgen dat jouw voeten er goed uit blijven zien.

Koop wat lekkers
Tijdens je zwangerschap zijn er natuurlijk een hoop dingen die je beter niet kunt eten en drinken. Echter blijven er ook heus wel veel dingen over die je lekker vindt die je tijdens je zwangerschap wel gewoon mag nemen. Je mag jezelf dan ook echt wel eens verwennen met wat lekkers tijdens jouw zwangerschap. Koop hetgeen wat je lekker vindt en geniet er extra van. Ben je dol op vers fruit? Dan is een fruitmand bezorgen bij jou thuis tijdens je zwangerschap zeker geen verkeerde keuze.

Shoppen
Je bent vast druk bezig met het kopen van kleren voor de kleine die eraan zit te komen, maar je moet natuurlijk ook wel eens aan jezelf denken. Heb je iets gezien dat je al een lange tijd wilt hebben? Dan is dit hét moment om het te kopen. Shoppen is heerlijk ter ontspanning en het vrolijkt je ook vaak enorm op. Perfect om te doen tijdens je zwangerschap, dus!

Als je negen maanden lang een kindje in je buik draagt, is voldoende ontspanning voor jou uiteraard heerlijk. Zorg er daarom voor dat je dit krijgt. Door leuke dingen te plannen en zo nu en dan jezelf eens goed te verwennen wordt jouw zwangerschap vast nog leuker!